Lifestyle

Ik wil mijn ogen beschermen tegen UV-straling

Komt één van deze situaties u bekend voor?

  • Ik maak me zorgen dat mijn ogen kunnen worden beschadigd door overmatige blootstelling aan UV-stralen.

  • Ik breng veel tijd buiten door en zou graag de beste bescherming voor mijn ogen willen.

  • Ik las in een tijdschrift dat de huid rond de ogen erg gevoelig is en dat deze zonder goede bescherming sneller ouder wordt.

UV en uw ogen: wat u moet weten
Hoewel licht een essentieel onderdeel is van ons dagelijks leven, weten de meeste mensen tegenwoordig dat we ook worden blootgesteld aan UV-straling, een schadelijk onderdeel van zonlicht dat gevaarlijk kan zijn voor onze huid.

UV-stralen hebben echter ook invloed op de gezondheid van onze ogen op de lange termijn: ogen die zonder bescherming aan UV worden blootgesteld, kunnen wat weefselbeschadiging ontwikkelen, en UV wordt ook verondersteld het begin van cataract te versnellen.

Dus iedereen, ongeacht de leeftijd, moet zijn ogen dagelijks beschermen tegen UV-licht. Wees voorzichtig dat UV sterk kan zijn, zelfs in het geval van bewolkt weer, dus het gebruik van een zonnebril op zonnige dagen is niet de beste bescherming. Wees voorzichtig met goedkope zonnebrillen, velen hebben donkere brillenglazen die niet goed het UV-licht snijden, zelfs als ze een UV-sticker op de brillenglazen hebben!

Het hebben van een efficiënte UV-bescherming voor uw dagelijkse bril op de beste manier om uw ogen te allen tijde goed beschermd te houden. Kijk vervolgens voor de zekerheid van het te kiezen product op zoek naar de eSPF-index: net als de SPF (Sun Protection Factor) voor sunblock-crème geeft de eSPF een indicatie van hoe goed brillenglazen de UV-straling snijden.

De Nikon-brillenglazen, aangepast aan uw behoeften
Alle Nikon-brillenglazen bevatten een bepaald niveau van UV-uitsneden, maar om de beste en veiligste bescherming te krijgen, bieden de nieuwe Nikon Seemax + UV-series een dubbele UV-uitslag, die uw ogen beschermt tegen zowel UV-straling door de lens als tegen de UV die wordt weerkaatst door het lensoppervlak.

De dubbele UV-bescherming van Seemax + UV vermindert ongeveer 100% van de UV-straling die door de lens wordt doorgelaten en ongeveer 95% van de UV-straling wordt vanaf de achterkant gereflecteerd, waardoor een eSPF25-indexniveau wordt bereikt, terwijl u uw zicht volledig vrijhoudt.

Lire plus

Meer keuzemogelijkheden nodig? Terug naar zoekfunctie brillenglazen

De beste brillenglazen vinden is afhankelijk van uw behoefte.
Bezoek uw Nikon opticien en vraag naar de beste brillenglazen voor u.

Vind uw Nikon Lenswear opticien